Lopicic.info

Rekonstrukcija

Organizacioni odbor Bratstva Lopičića organizovao je restauraciju spomenika Knezu Grujici Lopičiću pred Vlaškom crkvom na Cetinju. U toku su pripreme za podizanje spomenika knezu Marku Lopičiću pored crkve na Gornjem Ceklinu i obnova i rekonstrukcija gumna među kućama Lopičića na Gornjem Ceklinu.

U obrazloženju navedenih aktivnosti Organizacioni odbor je istakao da se ovim žele sačuvati od zaborava najistaknutije istorijske ličnosti Bratstva Lopičića i istorijski spomenik - Gumno koji su gradili naši preci pre više od sto godina. Gumno je služilo za sastanke i dogovore bratstvenika u ratu i miru, kao i o radu i zajedničkim skupovima.

Predviđeno je da se na gumnu ugradi mermerna ploča sa natpisom da su ga obnovili bratstvenici 2015. godine.

Svi donatori će biti blagovremeno obavešteni o otvaranju spomenika i gumna, a imena će biti objavljena na sajtu Lopičića, kao što su već objavljeni donatori za restauraciju spomenika Kneza Grujice Lopičića.

Ukoliko prikupimo dovoljno sredstava očekujemo da sve radove završimo polovinom 2015. godine.

Ukoliko želite da učestvujete u organizaciji i finansiranju ovih projekata, molimo vas da se za bliže informacije obratite Rajku Milovom u Beogradu, Dejanu Nikolinom na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , Nikoli Žarkovom u Budvi ili nam poslati privatnu poruku na Facebook.

Moj lični email: ime@lopicic.info

Svi članovi porodice Lopičić imaju jedinstvenu mogućnost da dobiju e-mail u formi ime @lopicic.info.

Zainteresovani mogu poslati zahtev OVDE.

Napomena: Obavezno poslati 5 predloga imena (zbog mogućnosti duplikata).

Skup 2011.


Skup Lopičića u Beogradu 2011. godine.

Stablo

Rodoslov bratstva Lopičića od 1450-2012.